Апасиев: Ова е доволен основ за разрешување на Кацарска!

А која судиjка беше оваа шо ги казни адвокативе? Ова е доволен основ за РАЗРЕШУВАЊЕ!

p.s. Сета среќа шо Уставниот суд конечно се одважи да пресече, иначе ќе губевме у Стразбур коо држава и ќе плаќавме пенали од наши пари, напиша професорот Димитар Апасиев на Фејсбук.

Апасиев ја коментира одлуката на Уставниот суд дека против уставно се казнети адвокатите Зефиќ и Тшковски во предметот „27 април“.

Кацарска редовно ги казнуваше адвокатите кои ги застапуваат обвинетите во слуачите на СЈО, најчесто затоа што не можат истовремено да присуствуваат на две судења.

За ова коментира и адвокатот Сашко Дуковски на објавата на Апасиев.