Добрила Кацарска ќе им суди на обвинетите за тероризам за „27 април“

Меѓу обвинетите се и пет пратеници на ВМРО – ДПМНЕ, како и екс-директорот на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков.

Судијката Добрила Кацарска, која му пресуди на Никола Груевски двегодишна затворска казна, ќе го суди случајот со насилниот упад на 27 април лани. Изборот бил направен преку електорнскиот ситем за распределба на случаи, познат како АКМИС.

Од Кривичниот суд информираат дека дополнително ќе соопштат кога ќе стартува овој процес каде 30 лица се обвинети за тероризам и загрозување на уставниот поредок. Меѓу обвинетите се и пет пратеници на ВМРО – ДПМНЕ, како и екс-директорот на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков.