ПОЧНА СУДЕЊЕТО за сообраќајната несреќа кај Ласкарци

Во Кривичниот суд во Скопје утрово почна судењето за тешката сообраќајна несреќа кај Ласкарци, во која животот го загубја 16 патници. На обвинителна клупа седнаа сопственикот на „Дурмо турс“ Дурмиш Белули, Ремзи Мифтари, машинскиот инженер порано вработен во техничкиот преглед, Игор Ѓорѓиевски, Горан Дуковски, Јане Боваровски и возачот Маноил Трифуновски, вработени во „Дурмо турс“.

Предметот го застапува скопскиот обвиниетел Дарко Јакимовски, а го судат Дијана Груевска – Илиевска и Александра Ристеска и тројца судии-поротници.