ПРОДОЛЖУВА РОЧИШТЕТО ФРЧКОСКИ VS АНДОВ: Ќе биде ли забранета книгата „До атентатот и по него“?

Денеска во Основниот суд Скопје-2 треба да продолжи судското рочиште за тужбата за клевета против поранешниот претседател на Собранието на РМ, Стојан Андов, што ја поднесе професорот Љубомир Фрчкоски. Истовремено, треба да се одлучува и околу забраната на книгата на Андов „До атентатот и по него“.

Професорот Фрчкоски ја поднесе тужбата за клевета неколку месеци по објавувањето на книгата. Според него, во книгата се содржани клевети, што имплицираат негова вмешаност во атентатот врз првиот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров. Кратко потоа, Основниот суд Скопје-2 донесе времена мерка за забрана на продажбата на книгата.