Столтенберг преку „Твитер“ испрати честитка до Заев

Генералниот сектретар на НАТО Јенс Столтенберг, преку „Твитер“ му честиташе на македонскиот премиер Зоран Заев за успешното гласање во Собранието.

Генералниот сектретар на НАТО Јенс Столтенберг, преку „Твитер“ му честиташе на македонскиот премиер Зоран Заев за успешното гласање во Собранието.

– Му честитам на премиерот Зоран Заев за собраниското финално гласање на Договорот од Преспа. НАТО силно го поддржува целосното имплементирање на Договорот, што важно допринесува до стабилен и просперитетен регион – напиша Столтенберг на „Твитер“.