Уапсен е Џулијан Асанж

Откако Еквадорскиот претседател Ленин Морено објави дека на Основачот на „Викиликс“ Џулијан Асанж му се укинува дипломатскиот азил поради неколкукратно кршење на меѓународните конвенции истиот денеска е уапсен од амбасадата на Еквадор во Лондон.

Оваа информација ја потврди и полицијата на Велика Британија. Асанж во амбасадата на Еквадор во Лондон престојуваше седум години.

„Викиликс“ претхдно го обвини Еквадор дека незаконски го поништил азилот на Асанж во амбасадата.